Skip to content

Vrienden

De toren nodigt je uit. Word jij zijn vriend?

Voor slechts 15 euro per jaar!

De toren. Hij torent letterlijk boven alles en iedereen uit. Hij kijkt neer op alles wat er rondom hem gebeurt, maar maakt er nauwelijks deel van uit. En dat terwijl de toren al meer dan vijf eeuwen onderdeel is van de Nederweerter identiteit. Zijn aanwezigheid is zo normaal en toch heel bijzonder.

Daarom gunnen we de toren bijzondere vriendschappen. Vrienden waar de toren op kan bouwen. Vrienden die er zijn, in weer en wind. Want, met vrienden is het goed toeven. Zeker met het vooruitzicht van jaarlijks terugkerende activiteiten.

Als vriend deel je mee in de beleving. Je maakt deel uit van een organisatie die aandacht voor cultureel en historisch erfgoed hoog in het vaandel heeft staan. Het 555-jarig bestaan van de Lambertustoren in 2022 was een mooi startpunt voor die jaarlijkse activiteiten en festiviteiten bij bijzondere (erfgoed) locaties in Nederweert. Met de toren als middelpunt. Daarom noemen we het voortaan: de Torenfeesten.

Met onder andere jouw bijdrage kunnen er gezellige, muzikale, culturele en informatieve activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Beleef erfgoed ‘ns op een andere manier en zorg dat jij op de eerste rij zit!

Het initiële doel van het comité, door vm. burgemeester Henk Evers opgericht, was betrokkenheid creëren bij de toren en fondsen werven voor de renovatie. Nu, jaren later, staat het comité voor de uitdaging langdurige verbintenissen aan te gaan met inwoners en geïnteresseerden om historisch erfgoed op een laagdrempelige manier blijvend onder de aandacht te houden bij inwoners van Nederweert.

Vriendenvoordeel

Als Vriend draag je bij aan de beleving van historisch erfgoed.

Hoe meer vrienden, hoe meer beleving. Bekend zijn de torenbeklimmingen, maar stel je ‘ns voor dat we die aan de buitenkant doen in plaats van via de trappen in de toren. En stel je voor dat we die andere speciale plekken in de gemeente Nederweert ‘ns op een andere unieke manier onder de aandacht brengen. Daar wil jij als Vriend toch als eerste van op de hoogte zijn?

De Torenfeesten bestaan mede dankzij de steun van vrienden, mensen zoals jij!

We vinden het helemaal niet belangrijk welk werk je doet, hoe oud je bent, of je ondernemer bent of particulier. Er staat een heleboel vriendschap tegenover én een mooie nieuwe vriendenkring van mensen zoals jij en ik die trots zijn op hun cultureel en historisch erfgoed.

Wat is er leuker dan je enthousiasme delen met anderen.

Als je ergens een mooi idee opdoet, dan vertel je dat natuurlijk aan je vrienden. Misschien komt er wel een mooie activiteit uit voort. En daar heb jij dan toch mooi een voorzetje voor gegeven!

Voor slechts 15 euro per jaar!

Word nu Vriend van de Toren!

Als Vriend betrekken we je overal bij. Out of the box denken is een voorwaarde.

Maar ook samen dingen organiseren én op poten zetten. Daarvoor stellen we een werkgroep samen. Vind jij het leuk om Nederweert in cultuurhistorisch opzicht op de kaart te zetten, daar interessante activiteiten voor te bedenken én ben je bereid daar met anderen de handen voor uit de mouwen te steken? Kruis dan op het aanmeldformulier aan dat we zowel op je mogen rekenen als Vriend én als werkgroeplid. Wil je eerst meer info? Mail naar info@torenfeesten-nederweert.nl onder vermelding van ‘werkgroep’.